Laatste nieuws


Betalingskorting bij voorlopige aanslag IB en VPB 2017
donderdag 2 februari 2017

Gebruik maken van de betalingskorting op belastingaanslagen kan geld opleveren.


Vooraf Ingevulde Aangifte Inkomstenbelasting (VIA)
vrijdag 20 januari 2017

Vanaf 2016 aangifte met data uit de VIA


DBA uitgesteld tot 1-1-2018
maandag 21 november 2016

Onzekerheden rondom DBA een jaar vooruitgeschoven.


App Kopie ID
maandag 7 november 2016

Pas op voor identiteitsfraude! Gebruik de Kopie ID app.


Tegemoetkoming Lage Lonen vanaf 2017
woensdag 2 november 2016

Nieuwe Subsidie vanaf 2017. Mis 'm niet!


Prinsjesdag 2016 - Belastingplan 2017
vrijdag 23 september 2016

De plannen van het kabinet voor 2017


Pensioen in eigen beheer gaat stoppen
donderdag 7 juli 2016

Vanaf 2017 mogelijkheid tot het afkopen van pensioen in eigen beheer.


Autobrief II, autobelastingen 2017-2020
maandag 8 februari 2016

De plannen voor de komende jaren krijgen vorm.


Vaarwel Blauwe Envelop, Welkom Digitale Berichtenbox
woensdag 2 december 2015

Heeft u nog geen DigID. Dit wordt het moment om hem aan te vragen.


Tegemoetkomingen in de loonkosten van specifieke groepen
maandag 30 november 2015

Benieuwd of u kunt besparen op de loonkosten?


Betalingskorting bij voorlopige aanslag IB en VPB 2017

donderdag 2 februari 2017

De Belastingdienst heeft de voorlopige aanslagen inkomsten- en vennootschapsbelasting 2017 opgelegd. Zoals altijd, hebben wij van de Belastingdienst kopieën van de voorlopige aanslagen (service bericht aanslagen, SBA’s) ontvangen en deze aan u gezonden met de mededeling of de voorlopige aanslagen 2017 akkoord zijn bevonden.

De voorlopige aanslagen 2017 kunt u op twee manieren betalen:

- In 11 gelijke maandelijkse termijnen (u kunt hiervoor de incassomachtiging gebruiken)
-  In 1 keer

Bij een betaling in 1 keer, verleent de Belastingdienst een betalingskorting, mits er op tijd wordt betaald. Om gebruik te kunnen maken van de betalingskorting dient het bedrag van de totale aanslag minus de betalingskorting te zijn bijgeschreven op rekening van de Belastingdienst uiterlijk op de eerste vervaldatum van de aanslag. Dat is 28 februari 2017.

Mocht u de mogelijkheid hebben om uw voorlopige aanslag in 1 keer te kunnen betalen, dan kan het verstandig zijn om de aanslag in 1 keer op tijd te betalen en gebruik te maken van de betalingskorting. De betalingskorting is een rentevergoeding voor de periode dat de aanslag te vroeg is betaald. Over de helft van het te betalen bedrag van uw voorlopige aanslag, vergoedt de Belastingdienst 4%. Dit zal veelal hoger uitkomen dan de spaarrentes die u ontvangt op een gewone bankrekening. De exacte hoogte van de betalingskorting staat op de aanslag vermeld.

Wilt u een voorbeeldberekening zien van de betalingskorting of meer informatie hierover, zie hier.

U kunt uiteraard ook contact opnemen met ons kantoor.


Betalingskorting bij voorlopige aanslag iB en VPB 2017

De Belastingdienst heeft de voorlopige aanslagen inkomsten- en vennootschapsbelasting 2017 opgelegd. Zoals altijd, hebben wij van de Belastingdienst kopieën van de voorlopige aanslagen (service bericht aanslagen, SBA’s) ontvangen en deze aan u gezonden met de mededeling of de voorlopige aanslagen 2017 akkoord zijn bevonden.

De voorlopige aanslagen 2017 kunt u op twee manieren betalen:

-          In 11 gelijke maandelijkse termijnen (u kunt hiervoor de incassomachtiging gebruiken)

-          In 1 keer

Bij een betaling in 1 keer, verleent de Belastingdienst eenbetalingskorting, mits er op tijd wordt betaald. Om gebruik te kunnen maken van de betalingskorting dient het bedrag van de totale aanslag minus de betalingskorting te zijn bijgeschreven op rekening van de Belastingdienst uiterlijk op de eerste vervaldatum van de aanslag. Dat is 28 februari 2017.

Mocht u de mogelijkheid hebben om uw voorlopige aanslag in 1 keer te kunnen betalen, dan kan het verstandig zijn om de aanslag in 1 keer op tijd te betalen en gebruik te maken van de betalingskorting. De betalingskorting is een rentevergoeding voor de periode dat de aanslag te vroeg is betaald. Over de helft van het te betalen bedrag van uw voorlopige aanslag, vergoedt de Belastingdienst 4%. Dit zal veelal hoger uitkomen dan de spaarrentes die u ontvangt op een gewone bankrekening. De exacte hoogte van de betalingskorting staat op de aanslag vermeld.

Wilt u een voorbeeldberekening zien van de betalingskorting of meer informatie hierover, ziehier.

U kunt uiteraard ook contact opnemen met ons kantoor.

Horizontaal toezicht |  Papierloos boekhouden |  Nieuws |  Vrijblijvende kennismaking
Aanmelden nieuwsbrief:
 
Nederlandse Orde van Administratie en Belastingdeskundigen
Register Belastingadviseurs
Bachstraat 4a | 2324 GL Leiden | info@wentadvies.nl | De voorwaarden van de NOAB zijn van toepassing op onze leveringen