Huurtoeslag

Tegenwoordig lijkt alles steeds duurder te worden. Dit geldt ook voor de huurprijzen. Bent u een groot deel van uw inkomen kwijt aan de huur, dan kunt in aanmerking komen voor huurtoeslag. De hoogte van de huurtoeslag hangt af van een aantal factoren:

-          Uw leeftijd
-          Hoe hoog is de huur?
-          Woont u alleen of met een partner of medebewoner?
-          Wat voor soort huurhuis hebt u?
-          Hoeveel inkomen hebt u?
-          Wat is uw eigen vermogen?

U kunt alleen huurtoeslag ontvangen als u een zelfstandige woonruimte huurt. Dit betekent dat u een woning heeft met een eigen toegangsdeur die u van buiten en van binnen op slot kunt doen. Er moet in ieder geval aanwezig zijn: een eigen woon(slaap)kamer, een eigen toilet met waterspoeling en een eigen keuken met aanrecht, aan- en afvoer voor water en een aansluitingspunt voor een kooktoestel.

Vaak wordt er naast de huur ook betaald voor een gedeelte servicekosten. Deze kunnen in de meeste gevallen mee worden genomen in uw verzoek om huurtoeslag.

In bijzondere gevallen kunt u toch toeslag ontvangen terwijl u niet aan alle voorwaarden voldoet of kunt u meer ontvangen dan normaal. We spreken hierbij over gevallen waarbij u in een aangepaste woning woont in verband met een handicap of bij een huishouden van meer dan 8 personen bijvoorbeeld.

Uw persoonlijke situatie is dus zeer bepalend. Went Administratie kan voor uw exacte situatie berekenen of u recht heeft op huurtoeslag en om welk bedrag op jaarbasis het dan gaat. Wij zorgen ervoor dat u optimaal ontvangt waar u recht op heeft en dat u niet voor verrassingen komt te staan, waardoor u achteraf de toeslag terug moet betalen. Wij staan graag klaar bij het indienen van uw verzoek om huurtoeslag.

Meer informatie over de huurtoeslag kunt u vinden op toeslagen.nl.

Horizontaal toezicht |  Papierloos boekhouden |  Nieuws |  Vrijblijvende kennismaking
Aanmelden nieuwsbrief:
 
Nederlandse Orde van Administratie en Belastingdeskundigen
Register Belastingadviseurs
Bachstraat 4a | 2324 GL Leiden | info@wentadvies.nl | De voorwaarden van de NOAB zijn van toepassing op onze leveringen